Vinterferie er skiferie

skiferie - mennesker på en skilift

Så er der mindre end en måned til vinterferien. Det er dejligt at tænke på. Januar er bare så lang en måned, at den virker totalt udmattende. Derfor er en uges ferie – der midt i januar – virkeligt tiltrængt. Den gør bare, at der er et lille pusterum, som skal bruges til at samle ny energi, så vi lige kan komme igennem det sidste stykke af vinteren. Og hvad skal danskerne så bruge deres vinterferie på? Mange vælger at tage en tur ud i verden – til et sted, hvor der både er sol og strand.

2 ud af 10 vælger ski

Ca. 20% af den danske befolkning vælger dog stranden fra. De tager nemlig på skiferie. Og det kan være en skiferie i Norge, de vælger. Det kan også være en skiferie i Sverige eller Østrig. De har dog ikke valgt solen fra. Derimod har de valgt sneen til. De er nemlig sikre på, at der både vil være sne og sol på disse destinationer i vinterferien. Og i stedet for at ligge og dase i solen og bare høre, at vandet skvulper i strandkanten, så har de valgt at være aktive og bruge deres kroppe.
En skiferie kræver nemlig, at du opholder dig udenfor og samtidigt bevæger dig, så du ikke kommer til at fryse. Og hvad er sjovere end at boltre sig i sne? Sådan med snebolde og kælke? Intet – eller jo, der er én ting, som er sjovere: At stå på ski!

Trysil er ekstremt populært

Er du en af de danskere, som også har valgt at tage på skiferie til Trysil i Norge her i vinterferien? Hvis ja, så skal du altså glæde dig. Det er alle tiders sted for familier, der gerne vil være aktive, men også slappe af. Og ja, stedet byder på aktiviteter for alle i familien. Lige fra de helt små børn til os – bedsteforældrene.

Hvis du skal på skiferie i Trysil, så skal du lige vide, at det er et af Norges største skisteder. Der er rigtigt mange skipister – med forskellige sværhedsgrader. Men der er også skiskole – for alle – børn og voksne. Så du behøver ikke at risikere at brække et ben eller en arm. Du kan lære at stå på ski, inden du vover dig ud på de lidt nemmere pister.

Alternative aktiviteter

Og gider du og familien ikke at stå på ski en enkelt dag – simpelthen fordi det at stå på ski kan være meget udmattende – så er der mulighed for, at I tager i et lækkert badeland – eller bare forsøger jer med at bowle. Bowling er faktisk også ret sjovt. Også selvom det kan være lidt bøvlet at håndtere den der store kugle.

Jeres skiferie til Trysil bliver fantastisk. Det lover jeg. Og det bedste af det hele er, at I kan komme derop, hvis I kører i jeres egen bil. Det tager ca. ni til ti timer – alt efter hvor mange små pauser I har brug for, fordi I skal lige ud og nyde de smukke landskaber og måske også lige strække kroppen ud efter at have siddet i bilen i lang tid.

Disclaimer