Vinduer til en god pris

0 Comments

Vores søn og svigerdatter kom på et lille uanmeldt besøg i aftes. De har i et stykke tid været på udkig efter et hus, for deres ret lille toværelses lejlighed bliver snart for lille, idet vores svigerdatter er gravid og skal nedkomme om knap fem måneder.

Men de to unge har ikke for meget at slå om sig med, så deres jagt er sat ind på et tilpas billigt hus, som vores søn så selv kan begynde at pynte lidt på, idet han kan udføre temmelig meget håndværksarbejde selv.

I går havde de så fundet et temmelig gammelt og forsømt hus, men beliggenheden og størrelsen passer dem godt, så da de besøgte os i aftes, lyste det ud af dem, at de nok ville slå til og købe det hus, for deres bank har sagt god for finansieringen op til et beløb, der rent faktisk er 75.000 kroner højere end husets pris, fortalte de.

Og så er det, jeg tænker, at vi nok kan få banken til at låne os de ekstra penge også, for så kan vi udføre de nødvendige udskiftninger, som der er en del af. Vores søn viste mig den tilstandsrapport, der er udarbejdet på huset, og det var ikke specielt behagelig læsning.

Rapporten nævnte blandt andet, at så godt som alle husets vinduer er modne til udskiftning – vi skal vist se nærmere på http://www.sparvinduer.dk/ , fordi vinduernes rammer af træ er mere eller mindre rådne på grund af manglende vedligeholdelse med maling.

Et andet problem i tilstandsrapporten var en utæthed i husets tag, men rapporten understregede dog, at problemet var begrænset til et enkelt sted, så min søn var sikker på, at utætheden kan fjernes ved at udskifte en enkelt af husets tagplader af bølgeeternit, og det kan jo ikke koste alverden.

Noget dyrere bliver det i givet fald at udskifte begge husets yder døre. Også de er blevet forsømt på det skammeligste med maling, fortalte de unge mennesker, der havde været ude at se huset om eftermiddagen. Begge yderdørene vender ud mod vejen, og det så værst ud med døren til bryggerset, som på det nederste stykke var lige ved at rådne helt væk, fortalte de.

Og sådan nogle døre er jo ikke billige, og det vil også være nødvendigt at udskifte dørkarmene, for de er heller ikke blevet malet i mange år, så træværket er temmelig trøsket.

Det vil også være nødvendigt at udskifte nogle af fliserne i badeværelsesgulvet, for flere steder er fugerne revnet og mere eller mindre forsvundet. Og så kan vi jo lige så godt skifte alle fliserne, så vi også kan få nogle, der ser ordentligt ud.

Vores søn havde endnu ikke haft tid til at undersøge, hvad de allermest nødvendige reparationer vil løbe op i, men da han selv kan udføre arbejdet, burde det kunne holdes indenfor den ramme på 75.000 kroner, som de regner med at have.

På længere sigt er der mere, vi skal have gjort, sagde de unge mennesker, men huset vil bestemt være beboeligt, når vi får lavet de nævnte ting, så det ender nok med, at vi køber det.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts