Varmepumper, jordvarmeanlæg og solceller er populære

0 Comments

Alle tre typer energiløsninger er i den grad kommet på danskernes læber, efter Rusland har overfaldet nabolandet Ukraine og sendt energipriserne på himmelflugt. Opvarmer du pt. din bolig med enten gas, olie eller el, så oplever du med garanti, at din varmeregning er fordoblet eller tredoblet.

Varmepumper

Kigger vi først på varmepumper, så er det en varmekilde, som virkelig er blevet populær. Der findes grundlæggende to typer varmepumper, som passer til hvert sit behov.

Varmepumper er miljøvenlige, fordi de har et højt SCOP tal. SCOP tallet indikerer, hvor effektiv en varmepumpe er.- De bedste varmepumper har et SCOP tal på cirka 5, hvilket betyder, at for hver kWh el, pumpen forbruger, får du 5 kWh varme retur.

Jordvarmeanlæg

Jordvarmeanlæg fungerer lidt på samme måde, udover at varmen ikke kommer fra luften men fra jorden (jordvarme). Vælger du jordvarme, skal der graves jordslanger ned i din have.

Du kan vælge mellem to typer jordvarme:

  • Lodret jordvarme dybde: 160 – 180 meter
  • Horisontal jordvarme dybde: 80 -100 cm.

Om du vælger den ene eller den anden type jordvarme, afhænger af jordforholdene og størrelsen på din grund. Prisen på lodret jordvarme inkl. jordvarmepumpe og installation er cirka 200.000 kr. Prisen på horisontal jordvarme starter ved cirka 130.000 kr. inkl. pumpe og montering.

Hvor stor en jordvarmepumpe, du skal købe afhænger af dit behov og størrelsen på boligen. Installatøren vil hjælpe dig med at vælge den helt rigtige størrelse varmepumpe og ligeledes hvor mange meter jordslanger, der skal graves ned.

Solceller

Sidst, men bestemt ikke mindst, så har vi de meget populære solceller, som efterhånden pryder rigtig mange hustage. Der bliver monteret hundredvis af solcelleanlæg i Danmark hver eneste måned, og det er der en god grund til. Energien fra solen kan ikke blive grønnere, så det er en super fin energikilde.

Solceller pris med batteri inkl. montering på tag ligger fra 50.000 kr., og det kan altid anbefales at indhente tilbud fra flere solcellemontører. Prisen på et solcelleanlæg kan variere meget fra firma til firma, så indhent altid gratis tilbud på solcelleanlæg på f.eks. Bedste-solceller.dk.

Lad os være enige om, at det er NU, du skal passe på miljøet og gøre dig uafhængig af enerigiforsyning fra terror-regimer som det russiske.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts