Værtindegaver

Værtindegave med værdi

0 Comments

Her i landet har vi en mærkelig vane. Hver gang vi bliver inviteret til middag eller fest, har vi en idé om, at vi skal have en værtindegave med. En værtindegave er sådan en lille gave, vi giver til den eller dem, som har inviteret os. Det kan være en lækker kage, vi har købt. Det kan være en pyntegenstand. Det kan være en buket blomster. Det kan være svært for udlændinge at forstå den gestus. Vi forsøger – med en værtindegave – at fortælle, at vi er glade for at være blevet inviteret – og at vi værdsætter værten eller værterne.

Et pres nogle gange

Derfor kan det være et pres at finde en god værtindegave. Vi vil jo ikke altid møde op med en buket blomster. Vi vil heller ikke altid give værten den samme æske chokolade eller flaske vin. Vi vil gerne variere værtindegaverne. Vi er faktisk nogle, som kan gå i panik over, at vi skal finde på en værtindegave igen. Vi går ind i butikker, der sælger søde og sjove ting – og går tomhændede derfra igen, fordi det, de sælger, ikke er godt nok, synes vi. Vi går hen til lidt dyrere butikker, men finder aldrig lige værtindegaven! Jeg synes dog, at jeg har fundet en løsning, som er speciel. Ja. Men den er god. Min værtindegave handler om at få værterne til at blive samlere. Mine værter skal lære at samle på smukke objekter, som de kan nyde at lege med. Nulre imellem fingrene, så de kan stresse af. Små objekter, som de kan kigge på og få positive, tanker af.

Små søde træfigurer

Og hvad er det så for nogle objekter, spørger du. Ja, det er små træfigurer fra et firma, der hedder Spring Copenhagen.

Det firma har en række små og lidt større træfigurer, som kan bruges som papirvægte, afstressningsmekanismer, bordskånere eller bare pyntegenstande. De kan stå på en hylde og sprede glæde. De kan tåle at blive tabt på gulvet af et barn, der bare gerne vil lege med dem. De kan ligge i et voksent menneskes hånd og blive kælet for. Og de er smukke. Det er små figurer, som udtrykker alt, hvad dansk design står for.

Spring Copenhagen er ikke et gammelt firma, men der er noget i deres produkter, som udtrykker den gamle designtradition, vi har. Håndværket, der ligger bag de fine figurer, er dansk håndværk. Og ja, produkterne er lavet i Danmark. Spring Copenhagen blev etableret i 2015. Det er kun 7 år siden. Og dem, der står bag det, fortjener ros. De bringer den danske tradition for godt gedigent design videre og længere ind i vores hjem.

Samtidigt så tænker firmaet også i nye baner. Hvem kunne have tænkt på, at emojis, som vi ser dem i SMS’erne, vi sender til hinanden, skulle blive til små, runde træfigurer, som udtrykker det, vi føler? Kun danske designere kunne tænke i den bane. Spring Copenhagen gjorde det. Derfor skal alle de værter, jeg skal besøge i de kommende år have en værtindegave, som kommer fra det firma. Basta.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts