Tyverialarmer

0 Comments

Der er flere og flere danskere, som køber tyverialarmer. Det kan der være flere grunde til. En af de vigtigste er, at de giver os en idé om at vi trygge. Men er vi det. En tyverialarm kan faktisk ikke forhindre et indbrud. Den kan forvirre og stresse en tyv, som vil bryde ind og dermed medvirke til, at tyven ikke bryder ind alligevel. Den kan også sende signal til dig – via en sms eller en app om, at du har uindbudte gæster.

Hvis dit abonnement inkluderer det, kan alarmen, du har installeret også sende besked direkte til vagtcentralen, som vil sende en mand ud for at tjekke, om der er sket et indbrud. Er der det, vil vagten også kontakte politiet.

Tyverialarmen kan også larme så meget, at dine naboer bliver opmærksomme på, at der sker noget i dit hus, som ikke skulle ske. Og her er det, at tyverialarmer virkeligt kommer til sin ret, synes jeg. Din nabo når hurtigere frem til dit hus og kan eventuelt tage affære meget hurtigere, end en vagtmand kan. Det kræver dog to ting: 1) at du har en aftale med din nabo om, at han tager affære, hvis han hører din alarm, og 2) at han er hjemme, så han kan høre den. Det forudsætter dog, at du og din nabo har et rimeligt forhold til hinanden og gerne vil hjælpe hinanden i den slags tilfælde.

Men mere kan alarmen faktisk ikke gøre. Den kan ikke forhindre indbruddet.

Derfor er det lidt pudsigt, at flere og flere danskere køber tyverialarmer. Selvom antallet af indbrud falder i Danmark, så er tallet for solgte alarmer og abonnementer til vagtcentraler for opadgående. Tallet stiger hvert år

Det igen kan betyde to ting:

På den ene side kan det betyde, at vi gerne vil lulle os selv ind i en form for falsk tryghed. Når vi har tyverialarmen sat op, så er alt godt. Vi lukker ligesom virkeligheden væk ved at købe os til en idé om, at når vi har en tyverialarm, så bliver tyveknægten væk. Det var den negative betydning.

Det positive, som det stigende tal for solgte tyverialarmer kan betyde, er, at vi er blevet mere villige til at inddrage vores naboer og nærmiljø i vores hverdag. Vi er måske blevet bedre til at tale med hinanden om bekymringer og glæder, vi har og oplever i vores hverdag. Installeringen af tyverialarmerne kan betyde, at vi har en aftale med vores naboer om, at de griber ind, hvis alarmen går. De skal bare have det at vide. Så når tyverialarmen hyler, så kan de høre den og gøre noget ved sagerne. De ved jo, at du og din familie ikke kan gøre noget, fordi I ikke er hjemme.

Selv tror jeg ikke på, at danskerne er så naive, at de installerer tyverialarmer, fordi de tror, den kan forhindre et indbrud. Jeg tror, at vi køber og sætter dem op, fordi vi ved, vi kan stole på vores naboer. Vi vil jo hellere hjælpe hinanden, end vi vil være ligeglade med hinanden.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts