Stadig flere får øjnene op for bed & breakfast

0 Comments

Bed & breakfast har i mange år været et koncept, der mest af alt var synonymt med udlandet, og selvfølgelig typisk i særdeleshed de engelsktalende lande som Storbritannien og USA. I den seneste tid har det dog også floreret i mange af de større danske byer, og nu er det endelig kommet ud i selv de mindre lokalsamfund.

En konkurrent til hotellerne

Som antydet af navnet er en bed & breakfast ganske enkelt en seng og et tag, der bliver stillet til rådighed, så du kan overnatte og få noget morgenmad at stå op til. På den måde er de en direkte konkurrent til hotellerne, om end de ofte er noget billigere. De er oplagte som både ferieform og en overnatningsmulighed til de sene aftenmøder i fremmede byer. Der er stor forskel på kvaliteten og dermed også prisen hos mange af disse nytilkomne bed & breakfast steder. Nogle er bygget op fra bunden med det ene formål for øje og serverer hver dag morgenmad for op mod flere gennemrejsende gæster, mens andre mere eller mindre bare er et værelse til leje. Det afhænger alt sammen af hvilken prisklasse du søger, og hvilke behov dit overnatningssted skal opfylde.

Det virker i grunden mærkeligt at konceptet med bed & breakfast har været så længe om at finde til Udkantsdanmark. En bed & breakfast passer perfekt ind i de mindre, men enormt naturskønne og attraktive dele af Danmark, som måske ikke har plads til store hoteller. Medregn den fænomenale pris og den hjemlige atmosfære, der ofte er omkring en bed & breakfast, og så er det egentlig et ganske solidt tilbud for alle lige fra små børnefamilier til det ældre ægtepar.

Se landet med lokale øjne

Lige meget om du bare rejser rundt i lille Danmark eller er ude på en lang jordomrejse, så kan bed & breakfast være en utroligt nem, billig og givtig måde at få både kost og logi på. Til forskel fra store hotelkæder kan du på et bed & breakfast nemlig få en langt mere personlig oplevelse med enten dine medgæster eller indehaveren af det bed & breakfast, som du har valgt at overnatte på

Ofte er indehavere af bed & breakfast steder utroligt karismatiske mennesker, der hellere end gerne sætter sig ned med en kop kaffe med deres gæster ovenpå en lang dag for at snakke om deres hjemby og det område, de bor i. Det er mennesker, der ganske frivilligt har åbnet deres eget hjem eller har startet en virksomhed ved siden af deres daglige arbejde, fordi de har en passion. Hvis du ikke har lyst til at flokkes til de traditionelle turistattraktioner sammen med utallige andre turister i området, så prøve at spørge en lokal til råds. På den måde kan du hurtigt finde godt gemte skatte i selv den mindste lille flække, der vil forbedre din rejse mere end noget andet.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts