Det er godt at have en plan

Sådan forbereder du dig til at finde en babysitter

0 Comments

Det kræver overvejelse og forberedelse, når du skal finde en babysitter til at passe dit barn eller dine børn. Personen du ansætter har trods alt ansvaret for det dyrebareste, du har.

Med en god og grundig forberedelse har du de bedste forudsætninger for at finde en babysitter, du kan have tillid til – og som børnene bliver glade for.

Gør dig klart, hvad du forventer af en babysitter

Det siger sig selv, at en babysitter skal være en person, der er ansvarsbevidst, kapabel og glad for børn, men det er faktisk ikke gjort med det. Den babysitter, du ansætter til at passe dine børn, skal også kende dine regler og retningslinjer for at kunne gøre sit arbejde godt.

Derfor er det en god idé, hvis du på forhånd gør dig klart, hvad du har brug for – og hvad der er vigtigt for dig:

 • Hvor ofte skal du bruge en babysitter?
 • Hvor mange timer?
 • Er det om dagen eller om aftenen?
 • Er der behov for, at babysitteren skal kunne være der om natten?
 • Ønsker du en fast aftale – eller noget, der aftales fra gang til gang?
 • Skal babysitteren kunne hjælpe med madlavning eller andet?

Når du har overvejet ovenstående, har du en fået klarlagt behovet, og det er nu tid til at se på de andre ting, der er vigtige for dig – hvilke værdier du har, og hvad du lægger vægt på.

 • Hvordan er regler for sengetid, spisetider, snacks?
 • Skal babysitteren kunne sætte aktiviteter og lege i gang?
 • Er der brug for hjælp til lektier eller andet?
 • Vil du have en ung babysitter under 18?
 • Er det vigtigt, at babysitteren er myndig?

Ovenstående er kun forslag til, hvilke overvejelser du med fordel kan gøre dig, inden du overhovedet begynder at lede efter en babysitter. Din familie er unik – og I har helt sikkert ting, som er vigtige for jer, men måske ikke ville være det for naboen.

Begynd at lede efter en kandidat

Når behov og værdier er på plads, er det tid til at begynde at lede efter den babysitter, der matcher dig og dit barn eller dine børn bedst.

På nettet finder du mange forskellige sider, hvor babysittere søger arbejde – og du kan også selv lave et opslag, hvor du kort redegør for, hvilke kvalifikationer du eftersøger, og hvilke krav du har til fx alder og erfaring.

På de forskellige sider, kan du læse om de babysittere, der søger arbejde i dit område. Du kan stille ekstra og uddybende spørgsmål, og du kan naturligvis indkalde dem, du synes bedst om til en samtale hjemme hos dig.

Samtalen skal vise, om kemien mellem jer passer, og om du føler dig tryg ved vedkommende. Det er derfor vigtigt, at du forbereder dig inden samtalen. Sørg for, at du får svar på alt det væsentlige – helt som ved enhver anden samtale mellem en arbejdsgiver og en arbejdstager. Overvej også gerne spørgsmålet omkring løn, hvis der skal laves en fast aftale i stedet for almindelig timeløn.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts