Rygestop

0 Comments

Jeg er ret nervøs i disse dage. Jeg er uretfærdig overfor mine omgivelser. Jeg forsøger at holde op med at ryge. For 4 dage siden sagde jeg til mig selv, at jeg ville ryge min sidste cigaret, og derefter ville jeg fortælle mig selv, hvor god jeg er, fordi jeg har sparet 35 kroner på ikke at købe cigaretter. Jeg har med andre ord skåret forsyningen af nikotin væk – sådan med et hug! Ærligt talt, så er jeg lidt i tvivl, om det er fornuftigt. Jeg har jo brugt de 35 kroner, jeg sparede til at købe en ekstra kop kaffe nede ved stationens kiosk. Hver morgen – inden jeg tager toget ind til min arbejdsplads. Det betyder, at jeg møder op med et krus kaffe i hånden. Forsøger at smile og holde humøret højt. Men jeg kan godt mærke, at det kniber lidt med at holde koncentrationen. Kan det være koffeinen, der gør mig urolig? Muligvis.

Skal prøve e-cigaretter

Jeg er nu derhenne, hvor jeg forsøger ikke at købe den her ekstra kop kaffe om morgenen. Men det lykkedes heller ikke i dag. Og lige nu kan jeg mærke, at hjertet banker. Jeg har ikke sagt til nogen af mine kollegaer, at jeg er holdt op med at ryge, men jeg har en mistanke om, at mindst én af dem har fattet mistanke.

Hun fortalte mig – under en kaffepause – i går, at hendes kæreste er blevet nikotinfri. Han startede sit rygestop med at købe en af de her e-cigaretter hos https://www.justvape.nu/da/produkt-kategori/e-cigaretter/. Han købte også nikotin e-væske og har ganske langsomt trappet forbruget af nikotin væk. Hun er meget stolt af ham. Han har nævnt, at han føler sig bedre tilpas og er glad for, at hans lugtesans er kommet tilbage. Min kollega fortalte mig det, som om hun indirekte ville give mig en besked om, at jeg måske også skulle overveje at trappe mit nikotinforbrug ned. Hun talte til mig i en lidt belærende tone.

Godt gået

For at komme væk fra følelsen af at være lige på grænsen til, at mit selvpineri ikke giver det ønskede resultat, sagde jeg bare til hende, at jeg er glad på hendes kærestes vegne. Stærkt af ham. Men nu er jeg så ved at måtte erkende, at mit selvpineri nok ikke giver det ønskede resultat. Jeg er nemlig så parat til lige at gå ned i kiosken på hjørnet og købe en pakke cigaretter. Det vil være et kæmpe nederlag overfor mig selv.

Måske skal jeg bide i det sure æble og erkende, at jeg er ikke så stærk – eller selvdisciplineret – at jeg kan holde mit rygestop. Måske er det slet ikke en dårlig idé at starte en nedtrapning via de der elektroniske cigaretter. De er jo meget populære.
Jeg tror, at jeg vil tage en times tid i eftermiddag inden fyraften og lige bruge lidt tid på at sætte mig ordentligt ind i, hvad e-cigaretter egentlig er. Der er sikkert mange informationer på internettet. Ikke at det huer mig, men hellere det end at blive helt kulret af for lidt nikotin og for meget koffein.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts