Puslespil er for alle

Puslespil er for både store og små

0 Comments

For de fleste voksne mennesker vil puslespil nok være noget, som de kan tænke tilbage på, at de brugte tid på i deres barndom, eller noget som de måske er begyndt at bruge tid på igen, hvis de selv har fået børn, som også elsker at pusle med de små brikker. Og der er der heller ingen tvivl om, at sådan er det for de fleste mennesker.

Flotte puslespilsbrikkerMen puslespil behøver altså ikke kun være for børn eller for forældre med mindre børn. Puslespil kan faktisk med god grund bruges som en god, sjov og lærerig beskæftigelse, uanset hvilken alder man har.

Puslespil er godt for hjernen

Med puslespil kan du bl.a. træne ting som mønstergenkendelse, koordination o.lign. Og flere studier viser da også, at det at lægge puslespil er særdeles god gymnastik for hjernen.

Derfor er puslespil både godt for små børn, som har en masse ting, som de skal lære og for ældre mennesker, som har nogle funktioner, som der skal arbejdes med at holde vedlige.

Puslespil giver værdifuld træning for hjernen, uanset om man er ung eller gammel. Så det kan bestemt anbefales alle, at holde ved denne gode beskæftigelse.

Udvalget af puslespil er enormt

Netbutikken hyggeonkel.dk er Danmarks største lagerførende butik med mere end 3000 forskellige puslespil i varesortimentet – så der er rigeligt at vælge imellem. Og tager man et kig på nogle af de forskellige muligheder opdager man hurtigt, hvor forskellige puslespil egentlig kan være.

Der er rigtig mange puslespil med sjove og specielle motiver så som eksempelvis spillene fra Jan Van Haasteren eller Wasgij til de mere traditionelle puslespil med motiver af forskellige steder eller spil med dyremotiver o.lign.

Også brikkernes udformning og størrelse varierer og giver hermed masser af forskellige muligheder.

Forskellige sværhedsgrader

Puslespil findes i en lang række forskellige former, farver og sværhedsgrader. Der er f.eks. nogle med ganske få – og ofte ret store brikker – typisk til mindre børn. Og så stiger antallet af brikker og kompleksitet eller bare deropad – helt op til de store puslespil med mere end 2000 brikker.

Et godt puslespil kan man let bruge nogle timer på at få til at passe sammen. Og de store og mere komplekse udgaver kan sagtens kræve, at man afsætter dagevis for at blive færdig og få det endelige motiv afsløret. I nogle tilfælde kan det endda være, at man skal alliere sig med en ven eller et familiemedlem, for at man ikke helt skal opgive undervejs inden man bliver færdig med at lægge alle brikkerne.

Puslespil er i sandhed en af de beskæftigelser, som har eksisteret i mange, mange år og uden tvivl vil blive ved med at eksistere fremadrettet. Selv om grundidéen bag et puslespil er ganske simpel er der alligevel uendelige muligheder, som appellerer til legebørn i alle aldre.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts