Naboret i Slagelse

0 Comments

Du ved godt, at du ikke må genere dine naboer. Det ved vi alle sammen. Vi kender alle sammen til irritationen, over at den nabos plæneklipper drøner søndag morgen kl. 7, mens vi gerne vil have lov til at sove længe. Det var jo en god fest i går aftes. Og det blev sent, inden vi ramte dynen.

Naboret

Men ved du, at du faktisk har et ansvar for at vurdere, om du generer dine naboer? Det er en af de her pudsige ting i dansk lovgivning. Naboret er et begreb, vi bruger, og vi tror umiddelbart, at der findes et set af regler og love bag begrebet. Det gør der bare ikke. Naboret hænger sammen med et begreb, som kaldes for tålegrænse. Den fastlægges efter praksis ikke via lovgivning. Det betyder, at der er forskelle på, hvad tålegrænsen er alt efter, hvor du bor. Der er med andre ord forskelle på tålegrænsen, hvis du bor i Slagelse midtby, eller hvis du bor ude på landet. Tålegrænsen fastsættes også efter, hvad der generelt anses for at være en gene.

Så, hvis du bor på en gård, og der er langt til dine naboer, så kan du helt sikkert spille musik på et meget højere decibelniveau i forhold til, hvad du kan, hvis du bor i et lejlighedskompleks i Slagelse. Bor du i en lejlighed, vil det ikke være acceptabelt, at du spiller meget høj musik hver dag. Jeg er sikker på, at naboerne vil acceptere en fest, men til daglig, da vil det blive betragtet som en gene.

Jeg har en erfaring med en gut, som ikke kunne vurdere, at han faktisk generede sine naboer. Vi boede i et kompleks med 12 lejligheder, som lå forholdsvist langt fra byen. Det bestod af 4 begninger, hver med 3 lejligheder. Gutten, jeg tænker på, boede i stuelejligheden i bygningen længst til højre. Hver aften fik vi en koncert med heavy metal musik. De første aftener sagde vi andre ikke noget, men efter nogle ugers tid mødte jeg et par, som boede lige oven over mig i bygning nr. 2. Vi talte lidt om, at musikken var generende. Parret havde et lille barn, som ikke kunne sove i larmen. En anden af kompleksets beboere fortalte mig også, at det generede ham. Han er studerende og læser meget. Han har bedt gutten om at skrue ned for musikken efter et bestemt tidspunkt, men det gør han ikke.

Bedste advokat i Slagelse

Jeg besluttede derfor at kontakte en advokat i Slagelse, som ved noget om naboret. Det kan ikke blive ved. Der var faktisk flere end blot parret, den studerende og jeg, som følte os generet af musikken. Ikke at det var heavy metal, men at den blev spillet på det niveau, hvor ingen kunne få deres hvile eller få ro til at læse eller gøre andre ting.

Advokaten, jeg fandt, fortalte mig, at han ville kigge nærmere på sagen. I første omgang spurgte han mig, om han måtte besøge mig en aften, så han kunne høre for sig selv, hvor højt der bliver spillet musik.
Det var han meget velkommen til.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts