Mos i græsplænen er irriterende

0 Comments

Mos i græsplænen er lig med dårligt musik i de fleste haveejeres øre. Selvom man ville ønske, det var så vel, så er det nemlig ikke kun græs, der gror i græsplænen.

Rigtig mange haveejere kæmper ofte en brag kamp mod mos, og det kan typisk være svært, at slippe af med det, hvis ikke man ved, hvilke metoder, der virker. Det er heldigvis et problem, der kan løses, og der findes flere metoder, man kan benytte sig af, hvis man gerne vil slippe for mos i græsplænen – hvilket de fleste nok gerne vil.

Du kan eksempelvis prikke huller i græsplænen, da det så giver græsrødderne lidt mere luft. Det vil typisk gøre at græsset vokser bedre. Hvilke metoder, du vælger at tage i brug, afhænger også af, hvor meget tid og hvor mange penge, du vil bruge på bekæmpelsen. Du kan eksempelvis både nemt og billigt tage riven ved hånden, og så tage en eftermiddag ud af kalenderen, alt afhængig af, hvor meget mos, der er i din græsplæne, hvor du simpelthen får revet græsplænen og altså fjernet det meste mos.

Hvorfor kommer der mos i græsplænen

Men hvorfor rammer mos i græsplænen lige din have? Typisk skyldes mos at græsset ikke har de bedste vækstbetingelser og at mosset derfor tager over

Mos trives godt i skygge og fugt. Så hvis din græsplænen opfylder dette, er der øget risiko for, at mosset indfinder sig. Og vil du gerne af med mosset på den lange bane, gælder det altså om, at gøre noget ved skyggen og fugten, hvis det kan lade sig gøre.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts