Linux – det billige server alternativ

0 Comments

Linux er efterhånden blevet ganske udbredt i de danske virksomheders serverrum. Og det er der flere gode grunde til. De vigtigste er nok:

  1. Prisen.
    Linux softwaren er som udgangspunkt gratis. Der findes dog specialudviklede versioner, som man skal betale for. Men ofte er prisen meget fornuftigt, når man tager kvalitet og funktioner i betragtning
  2. Driftsstabilitet.
    Linux er kendt for at være et meget robust system med gode oppe-tider.
  3. Open source.
    Da Linux er frigivet som et open source system, har man adgang til kildekoden og har dermed mulighed for at foretage fejlretninger og forbedringer af systemet på egen hånd.

De færreste besidder nok de kvalifikationer, som skal til for selv at kunne installere og konfigurere et serversystem baseret på Linux. Men det er der heldigvis it-leverandører, som har specialiseret sig i at gøre, så der er rigelig med steder at hente hjælp til den del f arbejdet.

Selvom selve Linux softwaren enten er gratis, eller i hvert fald temmelig billig, må man ikke glemme, at det ofte ikke er prisen på selve softwaren, som afgør den samlede investering. Derfor skal man naturligvis altid holde sig for øje, om den software løsning man vælger, nu også er den bedste til jobbet. For ellers kan en investering, som i første omgang ser billig ud, ende med at blive den dyreste i den sidste ende.

En løsning er jo kun billig, hvis den samlede in vestering ender med at ligge under det prisniveau man ellers ville kunne forvente med andre tilsvarende løsninger. Men sikrere man sig, at det Linux system man vælger kan leve op til kravene, og sikrer man sig samtidig at det ikke er uforholdsmæssigt dyrt at sætte i drift og efterfølgende at vedligeholde, kan man få sig et ganske billigt server system ved at vælge en Linux baseret løsning.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts