Lean kurser

Lean i Danmark

0 Comments

Er du interesseret i business management? Har du en drøm om at studere på Copenhagen Business School og blive ekspert i, hvordan virksomheder kan organisere sig bedst muligt? Måske er du allerede uddannet, og du har bare opdaget, at der er felter i din uddannelse, som du gerne vil blive bedre til, nu hvor du har fået din bachelor i Business Management. Jeg kan fortælle dig, at du har mange muligheder for at forbedre dine kvalifikationer. Du kan nemlig supplere dem med et Lean kursus – eller med flere Lean kurser, der reelt er en komplet Lean uddannelse.

Åbent for alle

Det er nemlig muligt at få et lean kursus som privat og ’bare interesseret’ person. Du behøver ikke at være ansat i et stort firma, som satser på, at du vil gøre dit bedste for det. Du behøver heller ikke at have et specifikt projekt i horisonten. Du kan sagtens deltage i et Lean kursus og få meget ud af det. Du vil naturligvis starte med et introduktionskursus til Lean. Der vil du lære om principper, værktøjer og tankegangen bag ved Lean. Du vil måske genkende elementer fra din uddannelse. Det er kun godt. De elementer kan du sikkert bruge eller bygge videre med. Det vigtige er, at du er åben og lydhør, for hvad Lean er. Det kan nemlig være lidt forvirrende til at begynde med.

Gode undervisere

Men dine undervisere på Lean kurset vil naturligvis gøre alt, hvad de kan, så du ikke ender med bare at sidde og ligne et stort spørgsmålstegn. De vil vejlede dig, så du kan finde mere litteratur. Eventuelt vil de også henvise dig til virksomheder, der implementerer Lean lige nu, så du eventuelt kan besøge dem og tale med dem om, hvordan Lean fungerer i praksis. Så hold dig ikke tilbage, fordi du ser, at ord, du ikke umiddelbart forstår. Klø på. Mulighederne er mange.

Danmarks styrke

En af de ting, som Danmark er kendt for ude i den store verden, er, at vi her i landet er gode til at producere viden og at eksportere den til andre steder på kloden. Vi har gode videnskabsfolk. Vi har virksomheder, der er innovative, og som ikke er bange for at stå frem og dele deres viden og erfaringer med andre. De er heller ikke bange for at afprøve nye ideer. Og de tager fiaskoer positivt. De lærer nemlig af dem. Et eksperiment, der ikke dur, er ikke en fejl. Det er aldrig en dårlig investering. Netop fordi man lærer meget af sine fejl. Investeringen har måske ikke givet det afkast, den skulle – lige her og nu. Men afkastet kommer sikkert senere.

Professionalisme og Lean i Danmark

Som Lean konsulent har du sikkert stået med de argumenter i hovedet mange gange. Du har været konfronteret med en sur virksomhedsejer, der ikke har forstået, at ting tager tid. Du har ellers gjort alt, hvad du kunne for at få ham eller hende til at forstå, at omstillingen i virksomheden tager tid. Omstillingen til Lean kommer. Det handler om at få alle medarbejdere med ind i tankegangen. Det ved du, som er en professionel Lean konsulent. Men hvordan får du fortalt en utålmodig virksomhedsejer det?

Her er det, at dine færdigheder i kommunikation er meget vigtige. Du skal forklare virksomhedsejeren, at fejl undervejs i processen er en force. De kan vendes til fordele for virksomheden. Og hvordan det? Du må forklare, at fejl er en del af læreprocessen. Lean er en læreproces. Ingen vil sige dig imod. Alle ved, at fejl sker, når folk arbejder. Alle ved, at vi tænker over fejlene, vi laver – og dermed finder vi løsninger på, hvordan vi undgår at lave fejl i fremtiden. En af de løsninger bliver senere hen til et aktivt hjælpemiddel i produktionen eller arbejdsgangen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts