Kvindehjem i København

0 Comments

Nu har jeg så læst endnu en solstrålehistorie om en kvinde, der reddede sig selv fra fysisk og psykisk vold. Det er imponerende, at medierne tør offentliggøre de historier. Det er endnu mere imponerende, at de ikke tør tage stilling i debatten om vold mod kvinder. Vi ved jo alle sammen godt, at det sker. Overalt. I alle samfundslag. Hvorfor gør medierne ikke det? Skjuler de sig bag deres hellige idéer om objektivitet og om kun at videregive information? De fleste er jo alligevel politisk styret. Det kan man jo se, når der kommer en leder om samfundsøkonomien. Enten går det rigtigt godt. Eller også er der så mange skjulte problemer, som politikerne ikke vil debattere. Så jeg synes faktisk, at det er et falsk billede, vi får, når vi får serveret solstrålehistorier om kvinder, der er genopstået fra et liv med vold og miserable perspektiver.

Tag dog stilling

Ok, det kan da godt være, at de forskellige medier har en idé om, at de ikke kun skal bringe dårlige nyheder. Derfor finder de en god og positiv historie, så de ligesom kan opveje de dårlige nyheder.

Men hvad nu, hvis medierne faktisk begyndte at tage stilling i debatten, som eksisterer omkring vold mod kvinder? De er jo ikke bange for at tale om, hvordan talibanernes syn på kvinder er. De forkaster kvindesynet, som åbenbart er herskende i Afghanistan. Heldigvis da. Men de taler ikke så frit og åbent om vold mod kvinder her i landet. Er det ikke forkert? I de sidste mange år, hvor jeg har beskæftiget mig lidt med emnet, har jeg kun læst et eneste debatindlæg fra en kvindelig politiker. Hun mente klart, at der skal gøres meget mere for voldsramte kvinder.

Flere kvindehjem

Hun skrev om, at vi har brug for at afsætte flere penge på budgettet, så vi kan etablere flere kvindehjem – og ansætte kvalificeret personale, der kan håndtere kriseramte kvinder. Hun refererede til et kvindehjem i København som det eneste velfungerende. Hun talte meget om de meget få midler, som andre kvindehjem har at gøre godt med. Jeg kan huske, at jeg på det tidspunkt var fuldkommen enig med hende. Men det er en del år siden nu. Hvad der er blevet af hende, ved jeg ikke. Hun deltager ikke længere i debatter. Skriver heller ikke indlæg på store medier.

Går det nu så godt?

Men det faktum, at der sjældent kommer et indlæg omkring situationen, er et tegn på, at vi ikke har det så godt i Danmark som vi gerne vil bilde vores omverden ind. Man kan jo bare gå ind på Danmarks Statistik og se, at antallet af anmeldte sager om vold mod kvinder er steget gevaldigt i de seneste år. Hvad med antallet af de uanmeldte sager? Man kan også få informationer om, hvor mange flere nye kvindehjem der er blevet etableret i de sidste år: 0, nul, ingen! Og hvis man tager sig lidt sammen, så kan man også se, at der ikke er blevet brugt flere skattekroner på at støtte fx kvindehjem. Burde vi ikke skamme os lidt?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts

Biler!

Biler

Biler.. Alle drenge elsker dem. Sådan er det bare. Men…