Kontorartiklerne

0 Comments

Mit arbejde kræver, at jeg kan skære med tiendedele af en millimeters præcision. Jeg er sølvsmed og arbejder meget med at designe smykker til både mænd og kvinder. Det er derfor nødvendigt, at jeg kan skære materialet meget præcist. Ellers bliver det for dyrt, og jeg får for meget arbejde med at omsmelte spildmaterialet.
Min skæremaskine er gået i stykker. Eller rettere: Den er fuldkommen nedslidt. Jeg skal have en ny.

Kontorforsyning

Når man skal købe sådan et stykke værktøj, skal man være meget omhyggelig med sin undersøgelse af, hvad der findes på markedet. Det er ikke et stykke værktøj, man bare lige går ned og køber i en forretning med kontorartikler.
Man skal vide, om det skal bruges til at skære plader eller tråd med. Man skal vide , hvilke tykkelser man arbejder med. Der er stor forskel på at skære i en 3 mm plade eller i en 0,8 mm tråd. Skæremaskinen skal kunne møde de behov, man har.
Jeg kan forestille mig, at det også kan være et krav folk, som køber skæremaskiner til papir, også har.
Der er, da forskel på at skulle skære i 160 g papir eller i A3 og A4 størrelser.

Men nu er der forskel på papir og metal. En skæremaskine til metal skal ofte tilføres fugt. Det kan være vand, eller det kan være smørelse. Det kommer vist an på, hvilket firma man køber sin maskine hos. Nogle har særlige blandinger, man skal tilføre maskinen eller objektet, man skærer. Andre har ikke. Det er noget af en jungle.

Lige nu har jeg set mig, lun på en skæremaskine fra USA. Den er godt nok dyr, men den kan mange ting. Jeg synes nu, at det vil være mange penge at bruge lige nu. Forretningen går ikke så godt, som den burde, så jeg skal holde lidt igen med at bruge mange penge på nyt udstyr. Import- og toldafgifter vil forøge prisen. Jeg bor jo i Europa. Og jeg ved ikke helt, om vi har samme systemer. Bruger de ikke 110 volt derovre? Her bruger vi 220. Måske kan det klares med en transformer. Ved det ikke. Jeg kan vel kontakte firmaet for at høre, om de ved, hvordan jeg sikrer mig, at skæremaskinen kan fungere her i landet.
Jeg håber bare ikke, at jeg behøver at vende tilbage til at skulle skære med en håndsav. Det er for hårdt at skære en 5 mm plade med håndsav. Det kan lade sig gøre, men kræver en del styrke.

Papiret

Måske skulle jeg kaste mig over origami. Så kan jeg nøjes med en skæremaskine til papir. Og jeg ved, at jeg kan få sådan en hos dem, der sælger kontorartikler. Og jeg har set, at nogle er manuelle. De bruger ikke strøm. Så er det bare et spørgsmål, om det er bedst at skære papir til origami med en guillotine eller med et rulleskær. Og kan man egentlig godt benytte printerpapir som dette: https://justmore.dk/printerpapir
Det kan de sikkert nemt fortælle mig. Og så kan de sikkert også sælge papir til origami. Det vil jeg da tro. Hvis det er en velassorteret forretning med kontorartikler, så kan de helt sikkert.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts