Hvad er RKI?

RKI registret bruges til at sikre danske firmaer, virksomheder og forbrugere mod uansvarlig kredit. Det kan bruges som forebyggelse mod, at firmaer og forbrugere undgår købsaftaler med personer, som har en dårlig kredithistorie. Der er over 750.000 danskere, der er registreret i RKI. Ud af dem er der 225.000, der er registreret som dårlige betalere – de 225.000 personer skylder samlet over 15 mia. kr.

Hvis du havner i RKI registret, vil du automatisk få besked herom. Optag samlelån til indfrielse af gæld, hvis du skylder mere end 10.000 kr., og kreditor har dokumentation for lånet. Dette kunne være en dom, eller en skriftlig skylderkendelse, så vil det stå og være tilgængelig for alle RKI’s kunder. Dette vil medføre, at du får ekstremt svært ved at optage lån eller kredit hos virksomheder, som har adgang til RKI registeret.

Lån penge trods RKI

Lån penge trods RKI er bestemt ikke noget, du ønsker at involvere dig i. Bag disse skrækkelige RKI lån sidder der en række skruppelløse bagmænd, som udelukkende tænker på profit. Om du ender i bundløs gæld for resten livet, kunne ikke interessere disse personer mindre. Er du registreret i RKI, bør du slet ikke tænke tanken om at låne flere penge.

Du er havnet i RKI, fordi du skylder penge væk, og dette problem løses ikke ved at skylde endnu flere penge væk. Selvom du sikkert står i en situation, hvor alting bare ser håbløst ud, så bliver du nødt til at angribe udfordringen på den rigtige måde. Kom til bunds i hvem du skylder penge, og hvor mange penge du skylder.

Tag kontakt til kreditorerne og se om du ikke kan lave en eller anden form for afdragsordning med dem. De er også mennesker, og oftest er de til at tale med på en god og fornuftig måde. Bryder du dig ikke om hverken at tale eller skrive til dem, kan du få en gældsrådgiver til at hjælpe dig. En gældsrådgiver er uddannet til at hjælpe med at skabe overblik over din økonomi, så du kan komme ovenpå igen.

Ikke tilbagebetale lånet

Er der sket noget uventet, som gør, at du ikke er i stand til at afdrage på dit netlån, bør du straks kontakte udbyderen, som typisk vil tilbyde én af følgende muligheder:

  • Forlænge dit kviklån og udskyde betalingstidspunktet med en måned mod et gebyr.
  • Lave en afdragsordning, hvor der betales en månedlig ydelse, til lånet er afdraget.

Indgår du én af ovenstående aftaler, som du stadig ikke kan overholde, vil låneudbyderen sende dig rykkere og i sidste ende sende sagen inkasso. I værste fald ender du med at blive registreret i RKI Experian, hvilket kan få store konsekvenser for dig.

Kilde: Broker Lån DK og Novaindex.com

Disclaimer