Hundefoder og diarré

0 Comments

Jeg har en hund på 1,5 år, der gennem længere tid har døjet med dårlig mave grundet dens hundefoder. Hun begyndte at få det i februar, hvor hun kastet op flere gange i løbet af dagen og havde diarre.

Vi havde hunden til dyrlægen første gang hvor vi fik besked på, at lade hende faste i et døgn. Grunden til at dette ville hjælpe, var for at give tarmslimhinden tid til at restituere sig selv. På denne måde vil bakterietallet i tarmen vil på denne måde formindskes og strømmen af væske fra kroppen ud i tarmen reduceres, fordi tarmens indhold bliver mindre koncentreret, sagde dyrlægen. Vi fandt dyrlægen fra dyrehospitalet og heldigvis havde vi en forsikring på hunden.

Dyrlæge | Find 1171 dyrehospitaler og dyreklinikker hos Novaindex

Vi fik stramt at vide at vi ikke måtte snyde med fasten, og at hun sagtens kunne klare at faste et døgn. Samt så skulle vi regulere hendes indtagelse af væske, så hun skulle have små sjatter flere gange om dagen.  Så dette gjorde vi, og vi var stærke vi gav hende ingen godbidder selvom hun tiggede efter dem, det hjælp også et par dage, men så begyndte det igen.

Vi tog til dyrlægen med hende igen, her fik vi samme besked, samt vi fik noget håndkøbsmedicin der skulle forbygge diarre, det vi fik her Zoolac-pasta og igen hjalp det et par dage, hvorefter hun begyndte at få diarre igen.

Igen måtte vi et smut forbi lægen, denne gang blev vi anbefalet at tilberede skånekost til hende. Her skulle vi servere kold kogt fisk, kylling eller kød sammen med hytteost og kold kogt is, dette skulle vi give i små portioner i 4-7 dage. Da hun begyndte at få det bedre igen, skulle vi begynde at øge størrelsen på portionerne og blande det med almindelig kost. Vi valgte i samme omgang at skifte vores almindelige hundefoder ud med hundefoder til sensitiv mave.

Vi valgte på Royal Canin Sensitiv, som er et fiberrigt foder, som nedsætter tyktarmens bevægelser, hvorved mere vand optages i kroppen, og afføringen derfor bliver mindre tynd. Samtidigt bliver afføringen mere formet og mindre tynd, som et resultat af de opløselige fibres vandbindende evne. Desuden skulle de giftstoffer der bliver dannet i tarmen, blive bundet af fibrene i fodret og fjernet fra tarmen. Hurtigt kunne vi se at denne behandling hjalp!

Hun har ikke fået et tilbagefald siden denne sidste gang, og det er vi virkeligt glade for, vi regner med at grunden til diarréen skyldes, at hun ikke kan tåle hvede eller kornprodukter i hundefoderet. Vi fandt det gode hundefoder på DYR.DK, se her: https://dyr.dk/hundefoder

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts