Hold øje med tiden, når du spiller

0 Comments

Rigtig mange spil spilles på tid, og så er det jo rart at have et ordentligt ur, som alle deltagere kan holde øje med, og som de tydeligt kan se. Et helt oplagt eksempel er i forbindelse med skak, hvis I vil spille lynskak, eller hvor I bare ønsker at begrænse, hvor lang tid et spil skak skal være. I lynskak har hver spiller mindre end 15 minutters betænkningstid mod et normalt spil skak, hvor hver spiller har over 1 time i betænkningstid.

Kan jeg ikke bare bruge min mobiltelefon som skakur?

Selv om der er indbygget stopur, timer og lignende funktioner i stort set alle mobiltelefoner, så er de ikke altid så velegnede, når man skal spille flere sammen, idet det kan være svært for alle spillere at holde øje med tiden på mobiltelefonen.

Et skakur er en god løsning

Derimod kan et godt skakur være helt perfekt. Ikke blot, når der skal tages tid i skak, som urene jo egentlig er tiltænkt, men også i en lang række andre spil.

Det kan bruges i quizspil, hvor det kan vise, hvor lang tid en spiller har til at svare på et spørgsmål. Det giver en naturlig fremdrift i spillet, at der ikke er 10 minutters tænketid til hvert spørgsmål.

Skakure bruges også af mange, når de spiller backgammon, når de ønsker at afgrænse, hvor lang tid, de vil bruge på et spil. Skakure bruges også tit til Scrabble, hvor der regnes med pointfradrag ved overskridelse af tidsgrænsen.

Uanset til hvilket spil, du anvender et skakur, så vil det tilføre spillet noget spænding og fart over feltet, at du ikke som spiller har uendelig betænkningstid.

Hvilket skakur er bedst?

Skakure findes i mange udformninger og i såvel digitale som analoge udgaver. Hvilken der er bedst kan til dels afhænge af smag og behag. Skakklubber og foreninger har ofte flere forskellige modeller. Det kan også være afhængigt af, om det skal bruges i forbindelse med en hyggelig spilaften med venner, i skoler og andre institutioner eller til turneringsskak.

Kan jeg få skakure i forskellige farver?

Det kan du godt – måske ikke i alle regnbuens farver, men en søgning på nettet afslører hurtigt, at skakure som minimum produceres i en række forskellige både lyse og mørke træsorter. Ligeledes kan man hurtigt finde især digitale udgaver i flere forskellige farver. Det kan fx være sort, hvid grøn, rød og blå.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts