Hegn mod naboen


Vi har fået nye naboer for nogle få måneder siden, og set fra vores synsvinkel er det et rigtig godt bytte, vi har gjort, for vores tidligere naboer var et par ældre mennesker, som stort set altid mødte deres omgivelser med et surt blik og ikke havde nogen som helst lyst til at tale med andre mennesker.

Vores nye naboer er helt anderledes, og de har allerede skabt en hel del mere liv i kvarteret i kraft af deres fire børn og en dejlig hund, som allerede er blevet højt elsket af alle i kvarteret. Froggy, som hunden hedder, er den rareste og mest menneskevenlige hanhund, man kan tænke sig, og han har ifølge sin ejer kun en eneste svag side: han kan ikke modstå lysten til at komme ud at se sig lidt omkring, hvis han får chancen, så noget af det allerførste, vores nye nabo foretog sig i haven, var at opsætte et forholdsvist højt hegn af hønsetråd / trådflet, så de kan holde Froggy inde på deres egen grund.

Siden har naboen haft travlt med at ændre radikalt på den gamle og noget forsømte have, de overtog. Min nabo er helt åbenlyst praktisk anlagt og udfører de forskellige opgaver uden nogen form for professionel hjælp. Han har for eksempel anlagt en helt ny terrasse med nogle flotte granitfliser, og i den ende af terrassen, der vender over mod vores grund, har han opsat et sidesejl for at skabe mere læ på terrassen. Og købt ny plæneklipper også.

Det er helt tydeligt nogle mennesker, der går meget op i at give deres børn gode trivselsmuligheder, for naboen har opsat to gyngestativer med to gynger i hver, så fire børn kan gynge samtidig. Og det sker tit, for mange af kvarterets unger kommer jævnligt på besøg hos naboens børn.

Forleden dag fortalte naboen mig, at han var på vej ud til et savværk udenfor byen for at kigge på nogle af de gode legetårne, som bliver produceret på savværket, for han vil gerne stille sådan et legetårn op i haven, fordi han har set på diverse offentlige legepladser, at det er noget af det mest populære blandt børnene.

I den samme snak ude på fortovet kom vi til at tale om, at det vist snart er på tide at få udskiftet den hæk, der står i skellet mellem vores grunde. Jeg roste min nabo, fordi han havde valgt et hegn af grøn tråd til at holde hunden inde på sin grund, for så vil der være tale om et næsten helt usynligt havehegn, når en ny hæk er vokset godt op.

Da vi kom til at snakke om, hvilken slags hæk, vi skulle plante, skyndte min nabo sig at bekendtgøre, at når det kommer til planter, er det hans kone, der bestemmer, så det vil han bestemt ikke blande sig i. Min kone og jeg har det faktisk lidt på samme måde, så vi blev enige om at give pigerne den opgave at finde ud af, hvilken type hæk, vi skal plante, og vi er enige om at deles om udgiften.

Disclaimer