Gymnastikredskaber


Det er faktisk et dejligt job, jeg har haft de seneste to år, og jeg nyder det i hvert fald betydeligt mere end mit tidligere arbejde som tømrer i en byggevirksomhed. Den gang måtte jeg ofte både sommer og vinter arbejde udendørs med for eksempel tagkonstruktioner, og det var altså ikke lige det, jeg holdt mest af, for selv i forholdsvis hård frost var det jo nødvendigt at holde gang i byggearbejdet.

Men så krakkede byggefirmaet, og jeg stod pludselig uden arbejde, men heldigvis varede det ikke ret længe, før jeg hørte om, at et lokalt firma, der forhandler gymnastikredskaber til skoler, idrætshaller og så videre stod og manglede en montør. Med min uddannelse og en hel del års erfaring som tømrer, syntes jeg selv, at jeg måtte være oplagt til stillingen, og det mente firmaet heldigvis også, så jeg nåede kun at gå arbejdsløs i godt og vel to uger.

Nu kører jeg rundt i stort set hele landet og leverer og monterer forskellige gymnastikredskaber. Mange af opgaverne er rent faktisk ting, der lige så godt kunne klares af en chauffør uden håndværksmæssige kvalifikationer, for hvis der for eksempel bare skal leveres en nedspringsmåtte til en gymnastiksal, kræver det jo ikke nogen håndværksmæssig indsats.

Men det gør mange af de andre leverancer heldigvis, og så kan jeg udnytte de kvalifikationer, jeg har som håndværker. For eksempel var jeg i går på besøg hos en danseskole, som skulle have opsat nogle spejlvægge, som jo ofte bruges i danseundervisningen. Her var jeg nødt til først at fjerne nogle paneler for at få en glat væg til at klæbe spejlene op på, og den specielle lim, vi bruger til den slags, skal også behandles på den rigtige måde for at holde ordentligt.

En af de opgaver, der medfører de største udfordringer for mig og mine kolleger, er, når vi skal levere springgrave til idrætshaller. De er normalt indrettet sådan, at et stykke af gulvet kan foldes op, så springgraven blotlægges – og så selvfølgelig foldes ned igen, hvis der for eksempel skal spilles håndbold og ikke dyrkes gymnastik.

Ved sådan nogle opgaver er vi ret afhængige af, at det forberedende arbejde er gjort rigtigt, for springgravene kræver, at der er støbt en slags firkantet brønd, hvori teknikken og selve fjederanordningen er placeret, og det er desværre ikke altid, at man har været omhyggelig nok med de mål, vi opgiver.

Så er det trods alt en del nemmere, hvis man bare skal levere en trampolin – http://www.gymnashop.dk/p/gymnastik/trampoliner/ , for den skal bare samles på stedet, og når man har gjort det nogle gange, tager det faktisk ikke ret lang tid, og på stedet er det ikke nødvendigt med forberedende arbejde, da sådan en bare står på gulvet.

De næste to dage har jeg en ret behagelig opgave, hvor jeg skal montere ribber på begge de lange vægge i en nybygget gymnastiksal på en skole i Midtjylland. Det er nemt, for væggene står i blanke mursten også indvendigt, så man uden videre kan se, hvor der skal bores huller til dyvlerne.

Disclaimer