Gratis lån

Hos nogle online banker kan du få gratis kviklån, som her, hos andre kommer det til at koste penge bare at være bankkunde! Fra januar 2013, kommer det til at koste penge at være kunde i Danske Bank. De eneste, som slipper, er de rige! Næsten hver anden privatkunde i Danske Bank kommer til at betale gebyr eller ”abonnement” for at have en konto. Det kan ende med at koste banken tusindvis af kunder, vurderer flere eksperter samt forbrugerrådet.

Kim, Direktør i Finanshuset Fredensborg, udtaler, at det vil koste banken dyrt, og at de er meget ”langt væk” fra deres kunder. Kim sammenligner lånene med at indføre et gebyr for at få lov til at kigge på hylderne i en butik.

Forbrugerrådet frygter, at flere banker måske vil følge trop, og sker det, så må der ske noget på politisk plan, udtaler afdelingschef Vagn Jelsøe. Bankdirektør, Tonny, fra Danske Bank forsvarer abonnementet med, at det ene og alene skal være med til at dække de udgifter, som de har på de mindre kunder. Abonnementet skal betales hvert kvartal – se hvad det koster neden for:

Fattigste kunder

Kunder som har forretninger for under 60.000 kr. årligt hos Danske Bank vil komme til at betale:

75,- kr. pr. kvartal

Pris for flere konti:

120,- kr. pr. kvartal

Mellemklasse kunder

Kunder som har forretninger for mellem 60.000 og 750.000 hos Danske Bank:

Pris for en enkelt konto:

60,- kr. pr. kvartal

Pris for flere konti:

90,- kr. pr. kvartal

Rigeste kunder

Kunder som har forretninger for mere end 750.000 kr. hos Danske Bank:

Pris for en enkelt konto:

0,- kr. pr. kvartal

Pris for flere konti:

0,- kr. pr. kvartal

UPDATE: Danske bank har nu meldt ud, at kommunikationen omkring den nye abonnementsordning delvist er slået fejl. Bl.a. har mange kunder ikke været klar over, at Realkredit Danmark er en del af Danske Bank koncernen, og dermed tæller disse lån også med, når Danske Bank inddeler deres kunder i de forskellige grupper. Læs mere her.

Disclaimer