Shure mikrofon

God lyd starter med mikrofonen

0 Comments

”Lyd og billede”. Det er en kategori, som bliver vigtigere og vigtigere for os i vores hverdagsliv. Undersøgelser har vist, at vi alle ser meget TV. Vi streamer film fra forskellige tjenester. Vi lytter også meget mere. Måske er øjnene trætte, og vi vil bare lytte til nyhederne. Podcasts er blevet meget populære. Vi kan downloade dem og lytte til dem, når det passer os. Ligesom filmene. Der er dog en ting, som vi stiller ret store krav til, når vi downloader podcasts eller film. Det er lydkvaliteten. Den skal være i top. Ellers gider vi ikke at se eller lytte. Forståeligt nok. Hvem har tid og tålmodighed til at lytte på lyd, der er, hakker i. Du kender det, måske fra gamle vinylplader? Det er irriterende. Og i en hverdag, hvor tiden er meget kostbar, kan ridser i pladen være meget dyre, hvis du er podcaster.

Til podcasting

Er du podcaster, så skal du derfor tænke meget over, hvilken lyd dine lyttere hører. Du kender det fra dig selv: Det kan være, at du ser en video på YouTube, som du virkeligt er interesseret i. Men du ser den bare ikke til ende, fordi den person, der taler til dig, står i et vindomsust område, og du kan dårligt høre, hvad der bliver sagt, fordi vinden overdøver. Ridserne i pladen er for grove. Du scroller videre til den næste video, der handler om det samme emne. Det samme gælder for podcasts. Her er det måske endnu mere vigtigt, at lydkvaliteten er i orden. Fordi lyden skal hjælpe lytteren til at sætte billeder på det, du taler om.

Shure er perfekt

Og ja, nu håber jeg ikke, at jeg tager modet helt fra dig. Jeg vil jo gerne hjælpe dig videre i din udvikling som succesfuld podcaster. Og her kommer mit tip: Når du optager et podcast, så sørg for, at du har en god mikrofon. Du kan ikke altid stole på din pc’s mikrofon. Eller din telefons. Du bør købe en Shure SM7B – for eksempel her!

Shure SM7B blev i sin tid udviklet til brug i radioen. Og den er virkeligt god til podcasts. Den blev udviklet til samtalebrug, kan man sige. Og den er god, fordi den ligesom kan filtrere lyden, så den bliver rigtigt god. Og den er også god, fordi du kan faktisk også bruge den til voice-over, hvis du fx laver videoer, der bliver udgivet på YouTube.

Også til YouTube

Og er du YouTuber, så ved du også godt, at når du laver voice-over, så er du ikke altid herre over, hvilke lyde der kommer inde fra naboens side. Dem kan en Shure SM7B hurtigt hjælpe dig af med, så din video bliver af høj kvalitet. Men ikke nok med det. En Shure SM7B mikrofon kan også bruges i et rigtigt musikstudie. Den er god at bruge som sang-mikrofon, fordi den kan ’afvise’ åndedræt, kan man sige. Den kan med andre ord absorbere uønskede lyde under sang. Og ja, sangere er altså nødt til at trække vejret. Det kan ikke undgås, at de sommetider trækker vejret højlydt. Men det kan en Shure SM7B hjælpe dig med at filtrere væk, hvis du ikke ønsker det.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts