Frederiksberg

0 Comments

Min bedste ven er låsesmed på Frederiksberg. Han fortæller mig en masse sjove historier om folk, han møder. Han står ofte i nogle pudsige situationer. Han har masser af humor, og jeg kan ikke lade være med at grine sammen med ham, når han selv griner af situationerne, han kommer i. Det er egentlig ikke, fordi det er så sjovt for ham at skulle ud til en lejlighed kl. 3 om natten for at låse et kærestepar ind, som har været i byen. Men når han griner, så smitter det.

Billig og dygtig

Han er meget samvittighedsfuld. Han fortalte mig engang om en pige og hendes kæreste, som netop var i den situation, at de havde glemt nøglen inde på hylden i entréen. De havde været i byen og skulle bruge en billig låsesmed kl. 2:30 en eller anden nat. Han nævnte ikke navne, men min veninde ringede mig faktisk op på et tidspunkt, og fortalte, at hun havde brug for en låsesmed på Frederiksberg. Det var ved 2-tiden om natten. Hun bad mig om hjælp, fordi hun havde været i byen, og kunne ikke finde sin nøgle.

Det var selvfølgelig min ven, som jeg gav hende nummeret til. Jeg ved nemlig, at han har døgnvagt, så det var det eneste logiske at gøre. Derfor jeg kendte godt historien. Men da han fortalte mig den, kunne jeg ikke lade være med at grine. Han fortalte mig om de to halvfulde mennesker, som undskyldte og undskyldte for at have vækket ham op. ”Det er pudsigt, så flinke og undskyldende mennesker kan være, når de virkeligt har brug for noget.” De havde åbenbart budt ham på en bajer, efter at han havde låst døren op for dem. Det havde han sagt ja tak til, og så havde de siddet der midt om natten og drukket bajere. Han var heldig, at det var det eneste kald, han fik den nat. Han var glad for, at det var en rolig nat på Frederiksberg. Ellers kunne han nemt have fået en bøde for spirituskørsel. Han drak nemlig to øl og kørte tilbage lidt tidligere, end han burde.

Normalt passer han meget på med ikke at tage imod tilbud om kaffe eller øl fra kunderne, men den nat var han åbenbart tørstig. Jeg fortalte ham, at jeg syntes, det var lidt uansvarligt af ham. Som låsesmed på Frederiksberg kan du miste mange kunder, hvis det kommer ud, at du har drukket øl og kørt bil. Det sender et utroværdigt signal.

Min ven forklarede mig, at det ved han godt, og at det ikke sker igen. Det var bare så sjov en situation, han stod i, fordi han vidste, at kvinden er min veninde. Så han kunne ikke lade være.
Det er meget menneskeligt, og godt, at du hjalp dem ind i lejligheden. Hjalp du dem også med at komme i seng og få sovet? Ja, jeg ved det. Jeg kan være meget – ja forfærdeligt – spydig.

Min ven sagde, at det gjorde han ikke. Han kørte hurtigt efter øl nr. 2.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts