Emballage


Så er jeg på den igen. Vi skal have købt ind, så vi hurtigt kan pakke ind og sende alle bestillingerne ud. Det handler om, at vi er ved at løbe tør for emballagen, vi normalt bruger, når vi sender pakkerne til kunderne. Emballage er mange ting, men det plejer at være sjovt at finde den bedste emballage til et specifikt produkt til den bedste pris naturligvis.

Webshoppen, jeg ejer, har et lager på 3. sal inde i byen. Jeg sælger bøger, som handler om alt lige fra strikning til fremstilling af plexiglas og perlesyning. Bare fortæl mig, hvilken hobby eller håndværk du vil have en bog om, så har jeg den. Jeg har også brugskunst og smykker i min shop. De sidste fremstiller jeg selv. Noget af brugskunsten, jeg sælger, er fremstillet af nogle af mine medstuderende fra den gang, vi gik på kunsthåndværkerskolen. Jeg sælger bl.a. nogle flotte keramiske skåle og skærebrætter, som en veninde fremstiller.

Stort behov for emballage

Jeg har brugt lang tid på den her webshop, men det er nu, efter ca. 2 år ved at være en forretning, som kan hvile i sig selv. Måske kan den give et overskud om et års tid. Jeg bruger al min fritid på den. Og det betyder, at når jeg har tid, så skal jeg sørge for at være på forkant med den kommende periode. Så lige nu, her i oktober er jeg ved at planlægge Black Friday og Cyber Monday.

Det er to dage, som plejer at være gode for shoppen. Julehandelen er lige om døren, og det er en periode, hvor jeg også plejer at have en god omsætning. Så jeg skal være klar. Det betyder, at jeg skal købe emballage, så jeg kan pakke ordrer, der kommer ind uden, at panikke over, at jeg er løbet tør for bobleplast eller klistermærker.

Min korte erfaring har fortalt mig, at især bøgerne er populære i perioden op til jul. Genstandene, dvs. smykkerne og brugskunsten er mest populære ved Black Friday. Det er fordi, vi giver en rigtig god rabat. Jeg sælger nogle af mine smykker til en pris, der kun lige dækker omkostningen, jeg har haft for at fremstille dem. Ingen profit. Jeg ved, det ikke er en god forretning, men jeg har et håb om, at få mine smykker ud til mange mennesker, som vil begynde at efterspørge serier – fx ring og armbånd i samme design osv. Det skal nok komme. Lige nu er jeg tilfreds, når omkostningen for fremstillingen af smykkerne bliver dækket.
Bøgerne, til gengæld, dem har jeg faktisk fortjeneste på. Den går til at betale en programmør, som hjælper mig med at udvikle siden. Og til en fotograf. Jeg mener, det er vigtigt med unikke og flotte billeder af produkterne – især dem i kategorierne for brugskunst og smykker.

Og så giver fortjenesten lige nok til, at jeg også kan betale leje og faste udgifter for lokalerne og for alle de der overheads. Fx emballage.
Det er lidt sjovt, at vi aldrig rigtig får en oversigt over overheads. Da jeg startede min shop, havde jeg bare ikke tænkt på, at emballage til indpakning af produkter faktisk er en udgift. Jeg havde heller ikke tænkt på, at der jævnligt skal nye printerpatroner i printeren.

Disclaimer