Bygge teams igen

0 Comments

Nu, hvor reglerne for forsamlinger bliver mildere, og hvor det samtidigt bliver muligt for os at komme tilbage til vores arbejdspladser, er jeg blevet optimistisk igen. Jeg må da godt nok indrømme, at det har været svært for min virksomhed at klare skærene i de sidste mange måneder. Vi har selvfølgelig måttet sende vores medarbejdere på hjemmearbejde, og jeg har kunnet se på tallene, at effektiviteten ikke har været så stabil. I begyndelsen, da vi havde sendt medarbejderne hjem, steg effektiviteten, men siden da faldt den. Lidt for meget. Så jeg håber, at den vil stige igen, når de skal komme tilbage til kontoret.

Effektiviteten faldt

Jeg ved godt, hvorfor effektiviteten faldt. Nogle af medarbejderne har fortalt, at det har skabt store problemer for dem at skulle være på arbejde hjemme i spisestuen. Jeg forstår det godt. Der har sikkert været forstyrrelser fra børn og ægtefæller. Og svinkeærinder. Andre har helt ærligt fortalt mig, at de bare ikke har selvdisciplinen til at sidde ved en lap top i så mange timer. Andre igen har fortalt mig, at de er direkte bange for at komme tilbage til kontoret. Sådan set ikke på grund af smittefaren. Mere, fordi de har sat pris på at kunne arbejde hjemmefra. Jeg sætter pris på deres ærlighed og helt oprigtige udmeldinger. Og ja, vi har klaret skærene. Det har været meget bekymrende til tider. Især for mig. Der har været mange søvnløse nætter.

Vi skal få folk i gang igen

Jeg tænker dog, at jeg kan gøre noget, for at alle kommer tilbage til kontoret og føler sig trygge. Jeg tror, at jeg skal gøre lidt, for at medarbejderne bliver bygget op som et team igen. Ja, faktisk har jeg flere post-its på mit skrivebord med telefonnumre til forskellige eventmanagers. Jeg vil jo gerne byde alle velkommen tilbage på en festlig måde. Derfor skal vi have en dag, hvor vil laver noget sjov teambuilding. Fx de der Highlandgames, som jeg læste om.

Teambuilding og arrangementer

Jeg har besluttet, at vi først skal have alle medarbejderne tilbage til kontoret. De skal ikke komme på samme tid alle sammen. De skal komme i små grupper, og så bygger vi det op, til at alle kommer på kontoret. Hver dag. Og når de alle, har været sammen på kontoret laver vi så et firmaarrangement, hvor vi bliver rystet sammen igen. Nu, hvor man gerne må være mere end 25 personer forsamlet indendørs, tænker jeg, at det sagtens kan lade sig gøre. Vi er jo 19 mennesker, i alt. Og det her teambuilding skal jo foregå udendørs.

Ja, jeg tror, at det vil være en rimelig måde at få bragt alle tilbage igen. På en festlig og givtig måde. Du synes måske, at det ikke er helt logisk, fordi jeg lige har fortalt dig, at effektiviteten ikke er så høj som den burde være. Men så hør her: En enkelt dag med teambuilding og personalefest betyder kun 19 tabte arbejdsdage. I de sidste måneder har jeg tabt mange flere. Og fordi jeg tror på teambuilding, så er jeg sikker på, at de 19 tabte arbejdsdage kommer tilbage i form af meget højere effektivitet fremover.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts