Backgammon – et klassisk brætspil

0 Comments

Backgammon er en klassiker indenfor brætspil. Kendt over hele verden, og spillet på daglig basis af rigtigt mange mennesker. I hele verden kan man se folk sidde på cafeerne og spille backgammon. Er man ude at rejse, f.eks. i Sydeuropa, kan man opleve ældre mænd der sidder og spiller backgammon, mens de drikker en kop kaffe og nyder en stille stund. Backgammon findes i et rigtigt stort udvalg, som man f.eks. kan se her.

Backgammon er et af verdens ældste og bedst kendte brætspil. Det har rødder helt tilbage til omkring år 3000 f.kr. fødsel. Det er altså omkring 5000 år gammelt! At Backgammon stadigvæk er populært, siger også meget om hvor genialt spillet er. Backgammon er et spil for to personer, som er koncentreret omkring en simpel spilleplade. Spillepladen består af 24 spidser, som er fordelt på 4 kvadrater. Den ene spiller starter i fjerneste højre hjørne, og den anden spiller starter i fjerneste venstre hjørne. Herefter gælder det om at få sine 15 brikker hjem i sit eget ”hus”. Den spiller der først har flyttet sine brikker hele vejen hjem, har vundet. Spillet er temmelig simpelt, og det kan spilles af alle. Der er dog flere forskellige parametre, som gør at spillet er sværere end det måske ser ud til. Det gælder nemlig om at beskytte sine brikker. Hvis en af brikkerne står alene på en af spidserne, og modstanderens brik lander ovenpå den, så kan modstanderen slå ens brik hjem. Det betyder at man konstant skal være opmærksom. Når brikken bliver slået hjem, eller ud af spil, så skal man flytte brikken fra modstanderens hus, og igennem de øvrige 3 kvadrater. Det er ofte en farefuld færd, hvor man risikerer at blive slået hjem flere gange undervejs. Derfor skal man flytte sine brikker med omhu. Derudover gælder det om at flytte sine brikker med størst mulig effektivitet. Man slår med to terninger, og man kan derefter vælge at flytte med en brik, eller at flytte med to brikker. Det gælder derfor om at flytte på den bedst mulige måde, mens man husker at beskytte sine brikker.

Backgammon er som sagt omkring 5000 år gammelt. Man mener at spillet er opstået i Egypten, og man ved at spillet er blevet spillet i oldtidens Grækenland. Man har f.eks. fundet et spil som minder om Backgammon i Pompeji i Italien, hvor det har været beskyttet af vulkansk aske. Backgammon har haft en ombrust tilværelse, og har været forbudt i nogle lande i perioder. Forbuddet skyldtes at backgammon blev forbundet med gambling, fordi man kunne spille på, hvem der ville trække sig ud som sejrsherre. Backgammon er nemlig ikke et spil der handler om held, men derimod om kundskab og dygtighed. Derfor er det hamrende underholdende, og meget udfordrende. Man kan møde spillere på mange forskellige niveauer, og derfor er der altid  mulighed for at blive udfordret. Men held har også en lille smule at skulle have sagt, derfor kan alle slå alle i backgammon, hvilket også er med til at sikre fascinationen af det ældgamle spil, som har overlevet igennem historien.

Sidder du nu og får lyst til et spil backgammon, og har du ikke lige et ved hånden, så kan du have et med posten allerede i morgen, hvis du bestiller her hos hyggeonkel.dk, som fører er stort udvalg af alle de populære brætspil.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts