Alt væk


Det er vist mange menneskers mareridt at komme hjem til sit hus efter en ferie eller en weekend væk hjemmefra og så opdage, at der har været indbrud i huset. Den oplevelse havde vi i vores familie for en god måneds tid siden. Da vi kom hjem fra et weekendbesøg søndag eftermiddag, kunne vi med det samme konstatere, at der havde været ubudne gæster i vores hjem.

Det er egentlig ikke så meget de ting, der er blevet stjålet, som generer mest. Det er derimod en rigtig grim fornemmelse, at en eller nogle tyveknægte har rodet rundt i ens private ting. Jeg tror, at noget af det, der var værst for min kone, var, at hun kunne se, at der var rodet rundt i kommodeskuffen med hendes trusser og bh’er – med der var nu ikke fjernet noget fra skuffen.

Men det var der andre steder. Vores ret nye 55 tommers fladskærmsfjernsyn hang dog stadig på sit beslag på væggen, hvilket undrede mig lidt. Men det var nu nok et tegn på, at der kun havde været en enkelt tyv på spil, så han ville nok ikke binde an med den store og ret tunge skærm. Han skulle sgu da have lånt penge til et TV i stedet! https://låne-penge.nu/

Men den lille boks med vores Apple TV, som stod på hylden under fladskærmen, var væk. Det ærgrede mig, for den købte jeg kun en uges tid før indbruddet, men den er trods alt en død ting og kan erstattes.

Vi noterede os alle de ting, vi kunne konstatere var fjernet fra huset. Inde fra min kones og mit kontor var tyven løbet med en bærbar computer, og det var jeg egentlig ikke så ked af, for den var temmelig gammel og moden til udskiftning, og nu kunne det jo nok ske med tilskud fra vores forsikring.

Heldigvis var det sådan, at vores søn havde taget sin iPad med på weekendturen, så den havde tyven altså ikke fået fingre i. Den politimand, der kom og optog rapport om indbrudstyveriet, nævnte ellers, at sådan en iPad er meget populær blandt indbrudstyve.

Sammen med politimanden gennemgik vi alt det, der var forsvundet. Det gjaldt blandt andet alle min kones smykker. Det er nu ikke, fordi hun havde så mange af den slags, og der var ikke sådan noget som arvestykker blandt dem, så her var der også tale om døde ting, der nemt kan erstattes.

Det var vinduet ind til vores kontor, som tyven var kommet ind gennem, så politimanden undersøgte vinduesrammen og karmen for eventuelle fingeraftryk. Imens kiggede jeg i skrivebordsskufferne og opdagede, at min gamle iPhone 4, som jeg for længst har udskiftet med en nyere generation, var forsvundet fra skuffen.

Selv om den ikke vil være det store savn at miste, så kom den selvfølgelig med på listen over det, der var forsvundet fra huset. Og forleden dag kom så en check fra forsikringsselskabet med erstatningsbeløbet. Så når den store elektronikforretning her i byen i næste uge holder Black Friday med mange gode tilbud, vil jeg se, om jeg kan få et nyt Apple TV billigt.

Disclaimer