Advokat til boligsag

0 Comments

Skal jeg være helt ærlig? Hvis ja, så må jeg indrømme, at jeg faktisk ikke ved, hvordan jeg skal forholde mig overfor min nabo. Han er en venlig mand. Sød og hjælpsom. Men så en gang imellem så bliver han bare så fanden i voldsk, at jeg bliver bange for, at han laver noget kriminelt.
Tag nu historien fra i sommers. Han havde brug for at få lavet nogle elinstallationer i sit hus. Men da han ikke kunne få fat i en elinstallatør, så kastede han sig ud i projektet. Bare sådan! Altså jeg mener, at det gør man da bare ikke. For det første er det farligt. For det andet så skal der vel være en eller anden certificering ved enhver installation, der bliver lavet i et hus.

Fejl og mangler

Det sidste ved, jeg er sandt, fordi jeg kan huske, at dengang jeg læste jura, så havde vi et forløb, hvor vi beskæftigede os med fejl og mangler ved fast ejendom. Ikke fordi det endte med at blive mit kompetenceområde. Jeg kan bare huske det. (Jeg blev i øvrigt aldrig færdig med jurastudiet – men det er en anden historie.)

Og nu her i sommers så jeg min nabo koble forskellige kabler sammen, grave dem ind i væggene og sådan. Det er lidt bekymrende. Men hvad gør man i sådan en situation? Jeg ved, at han har begået nogle ’forbedringer’ i sit hus, som er illegale. Jeg ved, at hvis det bliver anmeldt, så kan han få en stor bøde. Måske også en straf. For virkeligheden er jo, at han muligvis sætter liv i fare. Vi ved jo ikke, om der på et tidspunkt vil ske en kortslutning, som kan foranledige, at huset brænder ned.

Skal det meldes?

Skal jeg melde ham? Eller skal jeg ikke melde ham? Det er mit spørgsmål i disse tider. Mest af alt har lyst til bare at vende ryggen til og lade, som om jeg ikke ved noget. Men hvad nu, hvis han beslutter sig for at sælge sit hus. Det har han jo talt om i de sidste mange måneder. Eller skal jeg lade, som om at jeg ikke ved noget, og bare holde den gode tone, der er imellem os? Jeg synes faktisk, at jeg i et lille dilemma. På den ene side bryder jeg mig ikke om at stikke folk. På den anden side bryder jeg mig heller ikke om folk, der bevidst begår forbrydelser – også selv om det er i god mening, hvis du forstår, hvad jeg mener.

Hvad ville du gøre?

Jeg har gået og overvejet det i lang tid nu. Jeg er sådan set nødt til at indrømme, at jeg ikke vil gøre noget som helst. Det er ikke min ejendom, han har grebet ind i. Det er hans egen. Men hvis det bliver nødvendigt, at jeg skal fortælle, hvad jeg ved ja så vil jeg fortælle, hvad jeg ved. At ja, der er lavet illegale installationer. Og så kan jeg bare håbe på, at min nabo er flyttet til den tid. For så ved jeg ikke, hvor han er flyttet hen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts